Pravila

Pravila za SESA turnire i takmičenja. Opšta pravila za sve takmičare, timove i pojedince, koji se prijave za SESA turnire i takmičenja. Prijavom za bilo koji od turnira takmičar se obavezuje da je pročitao i da će poštovati pravila. Nepoštovanje pravila povlači potencijalno isključenje iz daljeg takmičenja odnosno diskvalifikaciju igrača ili tima. SESA zadržava pravo da diskvalifikuje igrača ili tim bez dodatnog objašnjenja u slučaju kršenja pravila i da, ako je u pitanju kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo, na prvenstvo pošalje drugog takmičara ili tim.

Opšta pravila

1. Ne postoji gornja granica za broj registracije na individualnom turniru ili ligi. Stvarni broj učesnika računa se i razmatra između početnog i krajnjeg roka za prijave.

2. Učesnici sa srpskim pasošem ili stalnim prebivalištem (sa zvaničnim dokumentima izdatim od strane imigracije) mogu se pridružiti turniru i predstavljati zemlju na IeSF-u. Uprošćeno – samo državljani Srbije mogu biti deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

3. Učesnici moraju biti odgovorni za svoje dostavljene informacije. Učesnici koji su dostavili netačne i nerealne informacije podležu kaznama ili diskvalifikacijama na osnovu posebnih okolnosti. Svi takmičari koji se prijave za nacionalne kvalifikacije garantuju da poseduju pasoš Republike Srbije i nemaju zabranu putovanja. Takođe pasoš mora trajati još najmanje 6 meseci od trenutka putovanja na Svetsko prvenstvo. Učesnici na turniru moraju biti stariji od 18 godina u trenutku učešća na kvalifikacijama, po pravilima svetskog šampionata. U slučaju da podaci nisu ispravni ili pasoš ističe a nema vremena za vađenje novog, tim ili pojedinac će biti diskvalifikovan i na Svetsko prvenstvo poslat drugoplasirani tim ili pojedinac. U slučaju da i on nema ispravna dokumenta, šalje se trećeplasirani tim ili pojedinac i tako dalje.

4. Lične informacije koje se jednom potvrde i dostave ogranizatorima neće biti dozvoljeno da se menjaju. Igrači i timovi se mole da provere trajanje svojih pasoša.

5. Pre početka igre, učesnici moraju biti pripremljeni i moraju pratiti uputstva sudija.

6. SESA može zatražiti od igrača da daju više informacija o profilu tokom bilo koje faze turnira. Igrači moraju ispuniti zahtev organizatora turnira. U suprotnom rizikuju suspenziju iz daljeg toka takmičenja.

7. SESA zadržava pravo da unapred izmeni pravila i izvrši konačnu interpretaciju pravila.

Nagrade:

Igrači osvajaju nagrade u skladu sa objavljenim spiskom nagrada. SESA zadržava pravo izmena nagrada i nagradnog fonda do samog završetka turnira. Nagrade će biti isplaćene ili uručene do 90 dana od dana završetka turnira na kojem su osvojene. SESA ne garantuje za isplate nagrada na Svetkom prvenstvu koje su odgovornost i obaveza IeSF. Ne postoji mogućnost promene nagrada, zamene, trampe ili prodaje. Kada igrač bude obavešten da je nagrada spremna za preuzimanje, postoji rok od 30 dana za prezumanje nagrade. Ako igrač (ili tim) ne preuzme nagradu u tom roku smatra se da je odustao od nagrade i gubi pravo na njeno preuzimanje.

NOVČANE NAGRADE
Novčane nagrade na turnirima su “bruto” i svi dodatni troškovi spadaju na teret dobitnika. Ako se isplata vrši na pravno lice, dobija se pun iznos nagradnog fonda, dok u slučaju kada se uplaćuje na fizičko lice nagrada se umanjuje na ime poreza za 10%. Ako se nagrada šalje putem Post-Net uplatince ili na bilo koji drugi način koji uzrokuje dodatni trošak za SESA, iznos nagrade se umanjuje za vrednost Post-Net provizije ili bilo koji drugi trošak slanja novca.

Pravila vezana za igrače:
– Svi igrači (timovi i pojedinici) u obavezi su da se odazovu na poziv SESA radi fotografisanja, novinarskih članaka, intervjua, izjava.
– Svi igrači su u obavezi da se odazovu i da daju izjave kada je to potrebno
– Svi igrači su u obavezi da prisustvuju svim promotivnim dešavanjima koje su vezane za asocijaciju
– Svi igrači su dužni da se odazovu na prijateljske mečeve sa drugim reprezentacijama
– Svi igrači su dužni da pošalju sliku svog pasoša i kompletne podatke iz pasoša
– Svi igrači su dužni da imaju srpsko državljanstvo

Counter Strike Global Offensive

Pravila:

 • Svi igrači se moraju prijaviti i biti spremni 30 minuta pre meča.
 • Svi igrači moraju biti srpskog državljanstva.
 • Zabranjeno je psovanje kao i vređanje po bilo kakvoj osnovi.
 • Tim koji nema 5 igrača da započne meč automatski gubi
 • Ako jedna ekipa ne može da stigne na meč, može u dogovoru sa drugim timom da odigra meč u drugom terminu. Ako dva tima ne nađu rešenje, ekipa koja se pojavi u punom sastavu prolazi dalje
 • Samo kapiteni imaju prava žalbe


Podešavanja servera:

mp_startmoney 800
mp_roundtime 1.75
mp_freezetime 15
mp_maxrounds 30
mp_c4timer 35
sv_pausable 1

Podešavanja za produžetke:

mp_maxrounds 6
mp_startmoney 10000

Mape u rotaciji:
de_dust2
de_nuke
de_cache
de_train
de_mirage
de_cobblestone
de_overpass

Izbor Strana
Nož runda će odlučiti početne strane. Ovu rundu forsira server. Pobednik nož runde će izabrati stranu tako što će ukucati .stay ili .switch u četu.

Diskonektovanje igrača
Ukoliko se igrač diskonektuje meč će biti pauziran po zavšetku runde.
Vreme čekanja je 15 minuta. Ukoliko se igrač ili njegova izmena vrate u roku od 15 minuta, meč može da se nastavi. Ukoliko se ne vrate, meč se nastavlja sa igračem manje.

Zagrevanje
Pre početka meča svi igrači moraju da napišu .ready
Igrači mogu da predaju meč. To će rezultirati porazom i mogućom dodatnom kaznom u slučaju nefer predaje meča. Procenu o ovome donosi SESA.

Nelegalne skripte
Korišćenje nelegalnih skripti i programa rezultira eliminacijom ekipe sa takmičenja.

Dota 2

Pravila:

 • Svi igrači se moraju prijaviti i biti spremni 30 minuta pre meča.
 • Svi igrači moraju biti srpskog državljanstva.
 • Zabranjeno je psovanje kao i vređanje po bilo kakvoj osnovi.
 • Tim koji nema 5 igrača da započne meč automatski gubi
 • Ako jedna ekipa ne može da stigne na meč, može u dogovoru sa drugim timom da odigra meč u drugom terminu. Ako dva tima ne nađu rešenje, ekipa koja se pojavi u punom sastavu prolazi dalje
 • Samo kapiteni imaju prava žalbe

Ingame pravila:
Lobby Password: Mandatory*
Game Name: Optional
Enable Cheats: OFF
Bot Difficulty: Random
Version: Tournament
Series Type: No Series – Bo1 – Bo3 – Bo5 (Unless stated otherwise)
Game Mode: Captains Mode
Starting Team: Random
Penalty-Radiant: None
Penalty-Dire: None
Server Location: Depending on the location
Spectators: Enable
Dota TV Delay: 2 minutes

Tekken 7

PRAVILA:

– Igra se na PS4 konzoli.
– Igra se dupla eliminacija.
– Igra se na dve dobijene partije. Losers, Winners i Grand Finals se igraju na tri dobijene partije

– Dozvoljeno je donositi sopstvene gamepadove ili arcade stickove, dokle god su kompatibilni sa Playstation 4 konzolom.

– Dozvoljeno je menjati kontrole pre meča. Kada su oba igrača zadovoljna kontrolama i uvereni da je sve u najboljem redu, tek onda će meč zvanično krenuti.

NAPOMENA: Odmah najaviti da prvo sledi button check.

-Ako igrač pritisne pauzu ili [PS] menu dugme u toku runde, organizator može da zatraži od tog igrača da dropuje rundu, ako smatra da je time protivnik oštećen. Mole se svi igrači koji koriste bežične gamepadove sa PS menu dugmetom (bilo da je dual shock 4 ili nešto drugo), da strogo vode računa da njihovi gamepadovi ne remete konzole na kojima trenutno ne igraju.